Esben


Jeg har trænet tai chi og wushu i 25 år og har modtaget undervisning i både Danmark og Kina. I 2006 stiftede mine elever og jeg foreningen Tai Chi Klub - Indre By med et ønske om at udbrede chen tai chi I Danmark. Dette har vi opnået igennem den ugentlige træning, kurser, workshops, sommerlejre og studierejser til Kina, med et håb om at Zhang Dongwu forhåbentlig en dag kommer til Danmark.

Nedenfor har jeg beskrevet min uddannelse og oplevelser før og efter jeg oprettede Tai Chi Klub - Indre By:

2008-2014
Chen Zhenglei Tai Chi Trænings Center, Zhengzhou henan provinsen, Kina
Cheftræner Zhang Dongwu
Chen-stil ( rutine 1, 2 og gammel stil ), 56-bevægelser, kort form, sabel og push-hands.
Jeg besøgte Chen Zhenglei for første gang i 2008, og var der i 14 dage med 6-timers ene-undervisning per dag, med rettelser til chen 56-bevægelser, sabel form og push-hands. Ud over undervisningen var der fællestræning som typisk var på alle niveauer samtidig. Jeg blev hurtig meget begejstret for undervisningen og træningen. Under træningen blev tydeligt for mig hvordan push-hands havde sit potentiale i en kampmæssig kontekst. For at afprøve dette, gik jeg i klince med cheftræneren Zhang Dongwu hvor jeg blev gjort til skamme, til stor morskab for de andre elever (kineserer). Hos Zhang Dongwu har jeg fundet en fantastisk atmosfære og et unikt niveau til at træne tai chi på. I 2010 gik Chen Zhenglei på pension og jeg blev inviteret til at forsætte som elev hos Zhang Dongwu, Dongwu Taichi Institut, Zhengzhou. Zhang Dongwu har flere skoler i Zhengzhou som han holder igang sammen med sin hustru Madam Xu og et hold af dygtige mestre. Han har mange disciple over hele verden og laver ofte workshops i udlandet, hvor det i Europa foreløbigt er frankrig han besøger.
2009
2010
2012
2014
2002-2006
Lungtan park i Beijing
Madam Vang
Chen 56-bevægelser, sabel og sværd
Det kan varmt anbefales at besøge parkerne i Beijing om morgenen. I parkerne kan man se kineserne træne mange forskellige former for wushu, tai chi og kung-fu, og det er som regel muligt at deltage.
2000
Yangshou i sydkina
Stormester Gao
Stav form
Træningen bestod af 9 timers træning per dag i 10 dage. I dagtimerne var det typisk 40 grader varmt med en meget høj luftfugtighed. Derfor forgik træningen i en lille skyggefuld baggård, men hvor en konstant og kraftig chili mad os, fra de nærliggende køkkener, gav træningen en ekstra udfordring. Om aftenen var undervisning på et tag med udsigt over Yangshou og de smukke sydkinesiske bjerge.
1999
Xulu henan i Kina tæt på landsbyen Chen Jia Gou der er oprindelses sted for chen tai chi
Stormester Chen Qing Zhou
Chen hellebard
1992-1999
Wushu Center Danmark
Mester Weiming Huang
Peking-stil, yang-stil, chen-stil, sabel, dobbelt sabel, sværd, hellebard, vifte og basis kung-fu
1989-1992
Skolen for tai chi på Christiania, Danmarks ældste tai chi skole
Lars Eve
Yang tai chi
Tai Chi Klub - Indre By
Kontakt Esben på tlf. 51237163 eller taichiklubindreby@gmail.com